A zenekar története

A Pozitív név 2006-ban született meg Sitgan fejében ekkor még Surdával ketten alkották a csapatot. Ők jelentették meg a 2007-es Hangtorna című lemezt. Ehhez a korszakhoz köthető az Abrakadabra című maxi és hozzá a videoklip, valamint kicsit később a LB27 Judah Riddimjére készített Álmodnék még című dal videója is. Számos fellépés és kisebb-nagyobb sikerek után a duó köré zenészek gyűltek, majd ezzel a formációval néhány hónap koncertezés után megszűnt a munka, mikor Surda bejelentette távozását.

Ezt követően kis kényszerpihenő után elkezdődött a zenekar újjáépítése és 2011 márciusában egyből mély víz: Gödör Klub. Ez volt a mai formáció alapja. Majd ez a felállás elkezdett kiforrni, formálódni, keresni a stílusát, pozíció váltások, tagcserék, és elérkezünk a 2012-es évhez. 

2012 tavaszán egy cím nélküli, ha úgy tetszik, Pozitív című EP jelent meg a zenekar gondozásában, melyről először a Lájkolod! később a számos vendég előadót felsorakoztató Respekt, mely bekerült az MR2 Petőfi rádió Vadonat című műsorába. Ezen lemezt már országszerte mutatta be a zenekar: Békéscsaba, Pécs, Hatvan, Balaton és számos budapesti klubbuli mellett itt már határátlépés is volt: Felvidék és Erdély.

A 2013-as évet a zenekar egy-két klubbulival egy masszív tavaszi stúdiózással indította. Ebben az évben már a Reggae Campre és a Sziget fesztiválra is meghívást kapott a zenekar, illetve még néhány igen remek buli is kikerekedett. Például decemberben  a Riddim Colonyval közösen megszervezett koncert, mely az új lemez bemutatását szolgálta. 

2014-ben már egy teljesen megújult koncertanyaggal jártuk az országot, miután 2013 decemberében megjelent az új anyagunk. A Mindig van hova tovább! című lemezről két videoklip született. A szerelmesek napja alkalmából februárban, a Millióból ketten című dalhoz. Majd év végén a Hovatovább kisfilmje került fel a videó megosztóra. Eljutottunk többek közt Zalaegerszegre, Balatonra, Hatvanba, Kiskunfélegyházára de említhetnénk az emlékezetes szlovákiai bulit, ahova Copy Connal és a BP Riddim zenekarral érkeztünk. Ebben az évben már a honi reggae élet legnagyobb ünnepén a Reggae Campen a főnapon, szombaton a nagy-színpadon játszottunk, a Ladánybene27 meghívására. Az évet pedig az előzőhöz hasonlóan egy remek évzáró koncerttel zárta a banda, rengeteg vendéggel a Kuplungban Elfogadták meghívásunkat olyan remek barátaink, mint az AfroDZAQM, a Riddim Colony Sound, Copy Con, Veraszív, Sugarloaf-Szabi, a Pozitív alapítója Surda, Janet G, Régi fúvósaink: Zoli, Zsuzsi és Laci, valamint Szaby G billentyűkön.  

2015-öt pedig ismét stúdiómunkálatok indítják, ugyanis 2014 végén az NKA pályázatán a zenekar támogatást nyert az új anyag rögzítésére.

Az év első felét főleg a stúdiózás tette ki, de azért bőven volt koncert élménye is a zenekarnak. 2015 második felében, jelent meg a zenekar harmadik lemeze, ami a címéből kiindulva is egy kiforrottabb stílust hordoz maga mögött: Roots And Roll.
A Pozitív harmadik albumának létrejöttét az NKA támogatta az online terjesztését a Verse Records vállalta el. A lemezről az első videoklip a Legyen a tiéd ezt követte év végén a Szívlövés
2016-ban szintén a VERSE gondozásában single jelenik meg, azaz magában egy dal videóklippel. A nyár folyamán így lát napvilágot a Csak szállj! című pop-dancehall dal illetve év végén a szintén mélyebb mondanivalót közvetítő Gyújts fényt!
A 2017-es évet a zenekar műhelymunkával indította, új tagokkal, felfrissülve. Az év során legalább két single és ezekkel egy időben videoklip megjelenést terveznek.
photo_podujatieTP.ashx-2
pozitivmusic.hu